Medicină Internă

Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu prevenția și tratamentul afecțiunilor organelor interne. Cel mai adesea, consultul de medicină internă este coroborat cu informațiile oferite de ecografia generală a abdomenului.

PROGRAMEAZA-te
Meridian Clinic Cluj-Napoca - Fotografie de prezentare

Ce afecțiuni tratează medicina internă? 

Această specialitate medicală este una complexă, care privește organismul ca un tot unitar și abordează o gamă largă de afecțiuni și probleme medicale ale organelor interne, cum ar fi:

 • afecțiuni cardiovasculare;
 • boli pulmonare;
 • afecțiuni gastrointestinale;
 • tulburări metabolice;
 • afecțiuni renale;
 • boli autoimune;
 • boli endocrine;
 • boli reumatologice etc.

Medicina internă implică și coordonarea schemelor terapeutice în cazul mai multor afecțiuni cu tratamente multiple, pentru a reduce efectele adverse și pentru a evita suprapunerea anumitor medicamente.

Investigații medicină internă în Cluj 

În cadrul specialității de medicină internă se realizează consultații pentru diagnosticarea și managementul unei varietăți de afecțiuni medicale, inclusiv boli cardiovasculare, pulmonare, digestive, metabolice, renale etc. Serviciile de medicină internă oferite în cadrul Meridian Clinic includ:

 • consultație medicină internă;
 • control de monitorizare;
 • ecografie abdominală.

De asemenea, se pot efectua și alte investigații complementare precum EKG, teste de efort, spirometrii, și pot fi recomandate diferite analize de laborator și teste precum CT, RMN, colonoscopii.

Medici interniști în Cluj

Echipa noastră vă așteaptă cu servicii de medicină internă și evaluări complete, pentru un diagnostic și un plan de tratament eficient.

Dr. Angela Pop
Dr. Angela Pop

Medic specialist

Luni 08:00 - 13:00

Miercuri 08:00 – 13:00

Joi 08:00 - 13:00

Dr. Bogdan Hîrțan
Dr. Bogdan Hîrțan

Medic specialist

Miercuri 15:00 - 18:00

Joi 15:30 – 18:00

Vineri 18:00 - 20:00

Dr. Andreea Sotoc
Dr. Andreea Sotoc

Medic primar medicină internă

Miercuri 13:30 - 15:00

Șef. Lucr. Dr. Rusu Flaviu
Șef. Lucr. Dr. Rusu Flaviu

Medic primar medicină internă

Marți 14:00 - 16:00

Miercuri 14:00 – 15:00

În ce constă un consult de medicină internă? 

Un consult de medicină internă începe cu analiza simptomelor și a istoricului medical – anamneza. Presupune o evaluare completă a pacientului, concentrată pe analiza simptomelor, identificarea problemelor medicale cu scopul de a dezvolta cel mai bun plan de tratament. Se face și o examinare fizică pentru a verifica starea de sănătate. 

Ulterior se pot face unele investigații, ca ecografii, se evaluează riscul pentru anumite probleme de sănătate și se recomandă anumite analize de laborator, ca în final să fie recomandat planul de tratament. Consultul poate include și recomandări de screening-uri și de prevenție a problemelor medicale.

Prețuri Medicina Interna Cluj

La Meridian Clinic te așteptăm pentru servicii de medicină internă guvernate de profesionalism, seriozitate și grijă pentru pacient.

Control în prima lună
200 RON
Pachet consultație + ecografie abdominală
440 RON
Pachet consultație + ecografie mamară bilaterală
495 RON
Ecografie abdominală
300 RON
Consultație
300 RON

Când trebuie să îmi fac un consult de medicină internă?

Un consult de medicină internă se recomandă pentru evaluarea stării generale de sănătate, dacă sunt anumite probleme medicale nediagnosticate și simptome prezente (dureri inexplicabile, oboseală și slăbiciune, schimbări inexplicabile în greutate, simptome digestive sau pulmonare etc.). 

Se recomandă un consult medicină internă și pentru managementul anumitor probleme medicale existente, boli ale întregului organism sau pentru a oferi o abordare interdisciplinară în cazul mai multor afecțiuni coexistente – pentru a preveni excesele de medicamente sau suprapunerea mai multor tratamente. 

Poate fi necesar un consult și dacă aveți anumiți factori de risc pentru unele boli, dacă aveți simptome vagi, greu de încadrat, ca oboseală, astenie, lipsa poftei de mâncare etc., dar și pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

Întrebări frecvente 

Cum trebuie să mă pregătesc pentru un control de medicină internă?

Înaintea unui control de medicină internă este util să faceți o listă cu toate simptomele prezente, medicamentele pe care le luați, orice întrebări sau nelămuriri și îngrijorări. De asemenea, aduceți toate documentele medicale relevante.

Ce diagnostic poate da medicul internist? 

Medicul internist poate pune mai multe tipuri de diagnostice, pentru că specialitatea se concentrează pe diagnosticarea și tratarea bolilor ce afectează organele interne. De exemplu, poate diagnostica boli precum hipertensiune, bronșită, astm bronșic, gastrită, infecții urinare, anemie, reumatisme etc.

Odată la cât timp este necesar un consult de medicină internă?

Un consult de medicină internă se recomandă atât în prezența anumitor simptome, dar și periodic, o dată pe an sau mai des, în cazul în care aveți mai multe afecțiuni coexistente sau boli ale întregului organism, pentru monitorizarea lor, managementul eficient și pentru a preveni suprapunerile de medicamente.